Traficul redus de călători cauzat de pandemia au oprit toate investițiile. Aeroporturile au nevoie de 115 miliarde de dolari pentru a ajunge la nivelul secolului XXI.

Unul dintre cele mai cunoscute aeroporturi, Hollywood Burbank a împlinit anul acesta 91 de ani și este printre cele mai vechi din America.

Pentru a face rost de bani pentru investiții reprezentanții aeroporturilor au început să facă presiuni pentru a crește taxa de utilizator, o taxă federală pentru biletele de avion, cunoscută sub numele de taxa pentru facilitatea pasagerilor. Ultima dată când aceasta a fost modificată a fost acum 20 de ani și este în valoare de 4,50 dolari.

“Astăzi în America încercăm să construim aeroporturi pentru secolul XXI”, a declarat Kevin Burke, președintele și directorul executiv al ACI-NA. „Dar uităm că avem aeroporturi din secolul al XX-lea care au, în medie, peste 60 de ani.”

Președintele Joe Biden a aprobat un plan de investiții de în valoare de 25 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Însă acesta va avea nevoie și de aprobarea Congresului pentru a putea fi implementat.  

În ciuda creșterii călătoriilor, estimată pentru această vară, traficul de pasageri și veniturile generate de aeroporturi, nimeni nu se așteaptă să se ajungă la nivelul de dinainte de pandemie până în 2023. ACI-NA estimează că aeroporturile vor pierde cel puțin 40 de miliarde de dolari până în martie 2022.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *