Vești proaste pentru hotelierii spanioli. Aflat în vizită în Benidorm, ambasadorul Marii Britanii în Spania, Hugh Elliott , a declarat că este „improbabilă” sosirea turiștilor din țara sa înainte de luna august, din cauza evoluției pandemiei de Covid 19 și a criteriilor de siguranță pe care le-a stabilit guvernul britanic.

Declarația a fost făcută în cadrul unei reuniuni la care au participat primarul primarul orașului Benidorm, Toni Perez, reprezentanții Fundației Visit Benidorm precum și ai Asociației hoteliere Hosbec.  

Cu toate că atât autoritățile locale cât și reprezentanții industriei Horeca au cerut insistent ca Marea Britanie să includă Comunitatea Valenciană pe lista verde a guvernului Johnson privind destinațiile turistice unde cetățenii britanici pot călători fără restricții, oficialul englez  a repetat din nou că această situație este „puțin probabilă”. Elliott și-a argumentat decizia „deoarece în Spania nu există restricții de călătorie între comunitățile autonome, iar situația epidemiologică se poate agrava în orice moment”. 

Din 7 iunie Spania permite accesul tuturor străinilor care sunt vaccinați cu împotriva Covid 19, iar cei nevaccinați pot intra doar cu un test covid negativ, un doar PCR ca până acum.

Ministerul turismului din Spania a postat pe contul de twitter condițiile de călătorie pentru turiști.

dordevacanta.ro

View all posts

2 comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *