Britanicii din transporturi aeriene și turism vor ieși în stradă pentru a cere ridicarea restricțiilor. Guvernul ia în calcul ca persoanele vaccinate să poată călători.

Fostul prim-ministru Theresa May a criticat în termeni duri în Parlament  restricțiile de călătorie impuse de Guvernul Johnson care în viziunea ei au lăsat Marea Britanie „închisă pentru afaceri”.

„Este de neînțeles cum una dintre cele mai puternic vaccinate țări din lume este acum cea mai reticentă în a le oferi cetățenilor libertățile pe care acest proces al vaccinării ar trebui să le susțină”.

Theresa May

Protestul anunțat pe 23 iunie va aduna mii de angajați ai EasyJet, Virgin Atlantic, British Airways precum și ai celui mai mare tur operator TUI în Westminster și pe toate aeroporturile din Marea Britanie pentru a încerca să obțină sprijin pentru ridicarea restricțiilor de călătorie.

Industria aviatică din Marea Britanie a fost lovită cel mai puternic de pandemie, potrivit ultimelor datelor publicate de Asociația Britanică a Piloților de Companii Aeriene – Balpa. Plecările și sosirile  înregistrate zilnic pe aeroporturile britanice au scăzut cu 73 la sută în luna iunie, comparativ cu cifrele înregistrate înainte de pandemie, de altfel cea mai mare scădere din Europa.

Nu mai puțin de 45.000 de locuri de muncă din sectorul britanic al transportului aerian au fost desființate până acum în timp ce alte 860.000 sunt în pericol. Mii de zboruri au fost anulate, iar agentiile de turism au anulat toate concediile planificate de britanici în Europa sau alte destinații.

Guvernul Johnson se pregătește să facă pasul înapoi din cauza presiunii publice tot mai ridicate.

Potrivit presei britanice este foarte posibil ca în zilele următoare să fie făcut un anunț public legat de relaxarea restricțiilor de călătorie. Astfel, persoanele vaccinate complet vor putea călători fără restricții în afara granițelor țării iar la revenirea în Marea Britanie nu vor mai fi oblígate să intre în carantină.

Potrivit datelor furnizate de autorități, până în acest moment 30 de milioane de britanici au fost vaccinați cu schema completă împotriva Covid 19.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *