Compania americană Boeing a anunțat că va instala o perdea de aer în avioanele sale pentru a combate răspândirea virusului Covid 19 în timpul zborului. Decizia a fost luată pentru a face zborurile mai sigure.

Pentru a realiza acest lucru, tehnicienii companiei au pus la punct un sistem inovator de recirculare a aerului din cabină. Este vorba de instalarea suplimentară a 20 de guri de aerisire cu duze speciale imprimate 3D. Primul model care va beneficia de acestă tehnologie este noul avión 737 Max.

„Această nouă perdea de aer are rolul de a impiedica bacteriile de virus să se deplaseze liber prin aer”, a explicat Doug Christensen, unul din tehnicienii Boeing care particică la proiect. „Dacă te urci într-un avion și persoana din fața ta strănută, particulele respective plutesc în aer și pasagerii tind să devină nervoși. Aceste duze au rolul de a împinge aerul în jos și departe de zona de respirație din cabină și astfel aerul contaminat va fi recirculat prin filtre și curățat”.

În prezent, potrivit Boeing, sistemele de curățare a aerului existente la bordul avioanelor sale curăță și recirculă aerul din cabină la fiecare 2-3 minute.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *