Spaniolii și străinii rezindenți în 10 comunități autonome din Spania pot solicita ajutoare pentru cazare, dar și pentru excursii, atracții sau obiective turistice, mese la restaurant, intrări la SPA sau pentru activități sportive.

Pentru prima dată autoritățile spaniole au lansat pe piață vouchere de vacanță pentru a sprijini industria turismului, grav afectată de pandemia de coronavirus.

Comunitatea Valenciană

Comunitatea Valenciană oferă 30 de mii de bonuri de vacanță de 600 de euro care pot fi utilizate în 1450 de unități hoteliere de 3,4 sau chiar 5 stele, însă doar în interiorul regiunii. Iar condiția pentru a le accesa este să fiți rezindenți sau împatronați în Valencia, Castellon sau Alicante.

Valoarea totală a programului se ridică la 12 milioane de euro.

Prima sesiune de înscrieri a început pe 1 ianuarie și se încheie pe 15 iunie, iar bonurile s-au epuizat deja. Puteți însă să participați la cea de-a doua perioadă de înscrieri care începe pe 15 septembrie și se va încheia la sfârșitul anului. Pentru mai multe detalii despre cum puteți accesa voucherele aflați din acest LINK.

Andalucía

Bonul turistic andaluz se adresează de asemenea doar celor care locuiesc în regiune. Autoritățile oferă discounturi de 25 la sută la cazare, dar fără a depăși 200 de euro. Însă persoanele fără loc de muncă sau cu hándicap pot obține reduceri de până la 50 la sută. Condiția este să  rezervați mínimum 2 nopți.

Mai mult, tinerii sub 25 de ani și persoanele de peste 65 de ani primesc reduceri de până la 50%, fără a depăși plafonul de 500 de euro. Iar bonurile se pot solicita de máximum 3 ori.

Detalii despre solicitarea bonurilor oferite de Andalucia aflați din acest LINK.

Aragón

Guvernul Regional din Aragon a extins programul la nivel național. Astfel, orice rezindent în Spania poate solicita discountul de 40%, în limita a 300 de euro pe care îl poate utiliza în două etape: 20 mai – 15 iunie și 1 septembrie – 20 decembrie.

Detalii aflați din acest LINK.

Baleares

Guvernul regional a emis bonuri în valoare de numai 100 de euro pentru cetățenii comunității care vor să călătorească dintr-o insulă în alta. Șederea trebuie să fie de mínimum două nopți și rezervarea trebuie făcută prin intermediul unei agenții de turism.

Pentru mai multe detalii intrați pe acest LINK.

Castilla-La Mancha

Autoritățile regionale din Castilla la Mancha au extins de asemenea programul la nivel național, un doar celor care locuiesc în comunitate. Discounturile diferă în funcție de hotel și de numărul de nopți de cazare.

Astfel pentru o noapte la un hostal sau hotel de 1 stea beneficiați de 12 euro reducere, pentru 2 sau 3 stele plătiți mai puțin cu 20 de euro, iar pentru hotelurile de 4 și 5 stele veți avea un discount de 30 de euro pe noapte.

Detalii despre solicitarea bonurilor oferite de Castilla-La Mancha aflați din acest LINK.

Castilla y León

Este de departe cea mai generoasă comunitate. Autoritățile au emis un sistem de cartele preplătite de 250, 500 și 750 euros însemnând contravaloarea unui discount de 60 la sută pentru cazare în perioada 15 septembrie 2021 – 31 mai 2022.

Detalii aflați din acest LINK.

Galicia

Regiunea a premiat în primul rând personalul sanitar, angajații din rezidențe, centre de îngrijiri pentru adulți sau minori cu un bon de 250 de euro pentru servicii turistice.

Acum însă, în cea de-a doua etapa toți locuitorii din Galicia pot solicita reducerea de 60 la sută, în limita a 300 de euro, disponible până pe 15 decembrie.

Toate detaliile le aflați din acest LINK.

Madrid

Madridul da starul inscrierilor pe 1 iulie și oferă bonuri de vacanță de 50 la sută reducere, în limita a 600 de euro tuturor spaniolilor sau străinilor rezidenți în Spania. Acestea pot fi utilizate atât pentru cazare, cât și pentru SPA, vizite ghidate și alte activități turistice, așa cum explică pe pagina WEB.

País Vasco

Regiunea oferă de asemenea reduceri tuturor cetățenilor, indiferent de regiune. Acestea pornesc de la 5, 10 și 20 de euro pentru cumpărături și ajung până la 20, 40 și 60 euros în unități de cazare, restaurante sau alte activități turistice.

Pentru mai multe informații accesați acest LINK.

Extremadura

Autoritățile oferă de asemenea tuturor cetățenilor discounturi între 50-75%  pentru cazare și activități turistice. Prima sesiune de înscrieri s-a încheiat, dar autoritățile se pregătesc să deschidă cea de-a doua etapă.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *