Fiscul italian anchetează platforma de rezervări Booking.com pentru o fraudă de peste 153 milioane de euro din taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Poliția din Genova a emis un comunicat de presă prin care anunță că a  descoperit „o evaziune fiscală masivă de peste 150 de milioane de euro rezultată din neplata TVA între anii 2013-2019 de către o agenție multinațională de turism online cu sediul în Olanda”, făcând astfel referire la Booking.com. Dovezile au fost obținute în urma efectuării unui audit fiscal, efectuat ca urmare a unei anchete penale conduse de procurori în orașul Genova, capitala regiunii Liguria.

La rândul lor, oficiali ai Booking.com, au confirmat că au primit recent raportul de audit și că vor oferi anchetatorilor toate informațiile de care dispun. În apărarea lor, aceștia au susținut că de vină pentru situația creată sunt proprietarii de hoteluri și pensiuni care folosesc platforma pentru a-i atrage pe turiști. Aceștia sunt responsabili de colectarea și plata TVA-ului datorat în Italia și în alte țări ale Uniunii Europene și nu compania.

Sursa articol: preferente.com

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *