Se anunță o vară cu turbulențe! Mii de zboruri anulate ale companiilor Ryanair, Easyjet, Lufthansa și British Airways vor da peste cap vacanțele turiștilor.
Aeroportul din Valencia, ©dordevacanta.ro

Sezonul estival din 2022 era pariul companiilor aeriene pentru a recupera pierderile suferite în pandemie. Însă lipsa de personal și grevele angajaților nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă le-au încurcat planurile atât companiilor cât și turiștilor.

Luna iulie a fost marcată de greva însoțitorilor de zbor, iar în august piloții se vor alătura protestelor și vor ține avioanele la sol. Principala revendicare este revenirea la salariile de dinainte de pandemie.

Ryanair va face grevă până în ianuarie!

După greva din luna iulie în care au fost anulate 300 de zboruri și câteva mii au avut întârziere, sindicatele au anunțat o nouă perioadă de proteste care începe din 8 august și se va încheia pe 9 ianuarie.

Ceea ce reclamă angajații spanioli ai companiei irlandeze care operează de pe 10 aeroporturi: Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Girona, Valencia, Ibiza, Málaga, Santiago de Compostela, Sevilla și Alicante, este un contract colectiv care să fie adaptat legilor spaniole în materie de muncă și sindicate și reangajarea celor 11 însoțitori de zbor concediați în urma protestelor.

Deocamdată a fost stabilit calendarul grevelor până la 1 septembrie. Protestele vor avea loc în fiecare săptămână, de luni până joi: 8-11 august, 15-18 august, 22-25 august, 29 august – 1septembrie.

Sindicatul piloților de la Easyjet au anunțat zilele de grevă

Angajații companiei Easyjet vor face grevă în a doua parte a lunii august, în fiecare weekend. În perioada pandemiei sindicatele fuseseră de acord ca salariile angajaților să fie înghețate pentru o perioadă de doi ani, după ce au fost reduse cu 8% și au fost eliminate toate bonificațiile. Iar compania aeriană a păstrat aceleași condiții în continuare chiar dacă activitatea a fost reluată în proporție de 90%.

Zilele stabilite pentru grevă sunt 12,13,14, 19, 20, 21, 27, 28, 29 august.

Lufthansa a ajuns la un acord cu angajații

Sindicatele companiei au anunțat că însoțitorii de zbor vor intra în grevă în a dous jumătate a lunii august. Între timp a avut loc o primă negociere, în urma căreia salariații au obținut creșterea salariilor în 3 etape până la 31 ianuarie 2023 și un bonus de 200 de euro pe lună.

Vor urma alte două runde de negocieri și în funcție de acestea sindicatele vor anunța dacă se renunță la grevă definitiv.

British Airways se pregătește de grevă

Angajații Companiei britanice au suferit tăieri salariale între 8% și 20%. Aceștia cer nu doar revenirea la nivelul de dinainte de pandemie, ci creșterea veniturilor la nivelul inflației.

Calendarul de grevă nu a fost încă stabilit, dar va fi anunțat zilele următoare și vom reveni cu actualizări.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *