Un desert simplu, pe care îl poți prepara în casă, gustos și potrivit inclusiv pentru persoanele cu intoleranță la gluten!
Pentru 6 persoane
1 L de lapte
8 gălbenușuri
2 lingurițe de semințe de pin
30 grame de amidon de porumb
150 de grame de zahăr
1 păstaie de vanilie
coaja de la o lămâie
Cum se prepară:
Se pune laptele într-o cratiță împreună cu păstaia de vanilie și coaja de lămâie și se dă la foc mediu până fierbe. Separat se dizolvă amidonul în puțină apă sau lapte.
Într-un bol se amestecă gălbenușurile cu zahărul și amidonul. Adaugă amestecul peste laptele opărit amestecând continuu ca să nu facă cocoloașe până se îngroașă.
Apoi se așează în forme, se lasă să se răcească la temperatura camerei și după se bagă la frigider.
Înainte de servire se presoară zahar si se arde cu flacăra de bucătărie pentru a face crustă.
Poftă bună!
Adaugă comentariu