Mult așteptata renunțare la masca de protecție în spații deschise se va vota joi, 24 iunie, într-o ședință extraordinară a Guvernului spaniol.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Pedro Sanchez în cadrul unei întâlniri cu patronatul oamenilor de afaceri în Barcelona.

„Vreau să încep prin a le da o veste importantă celor 47 de milioane de compatrioți din țara noastră. Vreau să convoc un Consiliu de Miniștri extraordinar joia viitoare, în care vom propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spații publice începând de sâmbătă, 26 iunie.”, a anunțat președintele Guvernului.

Acesta a mai adăugat că după cele 15 luni de pandemie preferă să fie mai de grabă prudent, decât optimist. În acest moment, incidența cazurilor COVID a scăzut sub 100 de infectări la suta de mii de locuitori. Cea mai mică rată de infectare este în Valencia cu 40 de cazuri la suta de mii de locuitor, iar cele mai ridicate sunt în Andalucia și La Rioja cu peste 150 de cazuri de îmbolnăvire la suta de mii de locuitori.

Situația epidemiologică favorabilă a dus și la ridicarea restricțiilor de călătorie dintre România și Spania, din 21 iunie.

Astfel, cetățenii care vor sosi din România în Spania pe cale aeriană NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea, test covid negativ sau certificat de recuperare post-Covid.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *