Potrivit experților în domeniu, industria turismului mondial este așteaptă să revină la nivelul de dinainte de pandemie în anul 2023.

Potrivit unui raport realizat de către reprezentanții Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (structură permanentă a ONU) și Organizația Mondială a Turismului în anul 2020 pierderile generate industriei turismului au fost la nivel mondial în valoare de 2,1 trilioane de dolari iar pentru anul în curs acestea se vor ridica la 1,8 trilioane de dolari. Principalele cauze care au dus la această situație sunt restricțiile de călătorie impuse de fiecare țară în parte, imposibilitatea de a limita încetinirea răpândirii virusului, încrederea redusă a oamenilor de a călători și apariția unui mediu economic slab generat de intrarea în recesiune a economiei mondiale.

„Lumea are nevoie de un efort global de vaccinare care să protejeze lucrătorii, să atenueze efectele sociale adverse și să ia decizii strategice în ceea ce privește turismul, luând în considerare posibilele schimbări structurale”.

Isabelle Durant, secretarul general al UNCTAD

Potrivit studiului prezentat de cele două organizații,  sectorul turistic este de așteptat să-și revină mai repede în țările cu rate de vaccinare ridicate, precum Franța, Spania, Germania, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite.

„Turismul este o linie de salvare pentru milioane de oameni și avansarea vaccinării pentru a proteja comunitățile și a sprijini reluarea în siguranță a turismului este esențială pentru recuperarea locurilor de muncă.”

Zurab Pololikashvili, secretarul general al OMT

La polul opus, lipsa serurilor omologate împotriva Covid 19 cu care se confruntă Chile, Argentina, Mexic sau Cuba îi va ține departe pe turiști de aceste destinații și practic va accentua dezechilibrele economice în raport cu țările puternic dezvoltate.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații te invităm să dai un like paginii noastre de facebook.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *