Imagini spectaculoase surprinse chiar de locuitorii locuitorii insulei Tonga astepând ca valul uriaș să lovească țărmul! Apa a măturat casele și clădirile situate în prima linie a coastei.
Momentul erupției vulcanului subacvatic

Câteva zone au fost izolate ca urmare a întreruperii comunicațiilor. Mai mulți localnici au fost surprinși de valul uriaș în timp ce se filmau pe Tik Tok.

Pe lângă Tonga, statele insulare vecine Fiji, Samoa și Vanuatu au emis și o avertizare de tsunami. Același lucru s-a întâmplat și în Noua Zeelandă și Australia țări aflate la peste 2.300 de kilometri distanță de vulcan.

Insula Tonga lovita de Tsunami

De asemenea, Oficiul Național de Urgență din Chile a cerut cetățenilor să părăsească plajele din Arhipelagul Juan Fernández, Insulele San Félix, Insula Paștelui și Antarctica Chileană „în vederea posibilității producerii unui tsunami în sectoarele menționate”.

Erupția vulcanului văzută din spațiu

Nu în ultimul Oficiului Național de Administrare Oceanică și Atmosferică (NOAA) din SUA a emis o avertizare de tsunami pe coasta de vest a țării. Această alertă a afectat statele Hawaii, California, Oregon, Washington și Alaska.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *