Barcelona se reinventează. Lansează o aplicație pentru a evita aglomerația persoanelor la principalele obiective turistice ale orașului.

O hartă interactivă cu cel puțin 100 de obictive turistice, de la cele mai căutate la cele mai puțin solicitate, se regăsesc în noua aplicație pe care Centrul de Informare Turistică Barcelona și Primăria au lansat-o zilele acestea.

Prin acest demers oficialitățile locale își propun să să gestioneze fluxurile de turiști și să ofere în timp real informații despre afuxul de vizitatori la fiecare obiectiv în parte. De asemenea veți putea reserva online bilete și veți obține cele mai bune informații pentru a ajunge cât mai repede la obiectivul turistic pe care doriți să-l vizitați.

Pentru moment, CheckBarcelona include 101 locuri de interes: de la Casa Batlló la Muzeul Barça, Sagrada Família, La Pedrera sau Macba, precum și alte propuneri de rute turistice. Fiecare obiectiv este însoțit de un fișier unde turiștii pot consulta informațiile actualizate în timp real cu privire la gradul de ocupare al spațiului, programul, cumpărarea sau rezervarea biletelor.

Aplicația a fost dezvoltată de EureCat și include printre altele și zone de interes public din zona metropolitană a Barcelonei dar și din alte părți ale Cataluniei. Potrivit lui Marian Maro, director executiv în cadrul companiei, CheckBarcelona este prima aplicație din Europa care gestionează fluxurile de turiști. Astfel beneficiarul acesteia, Primăria și Centru de Informare Turistică din Barcelona vor putea avea informații în timp real despre numărul de turiști care vizitează diferitele obiective turistice ale zonei precum și vor putea optimiza perioadele de timp când aceste obiective sunt vizitate.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *