Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din Europa își deschide larg porțile în această perioadă. Este vorba de Festivalul de la Salzburg, considerat a fi cel mai titrat festival de operă, muzică și dramă vorbită din lume.

Organizat în fiecare an la sfârșitul primăverii, la această ediție vor fi organizate patru seri de operă și patru concerte extraordinare de muzică clasică cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. În plus organizatorii s-au gândit să ofere și un program special de proiecții de filme pentru iubitorii muzicii clasice.

Toate evenimentele vor avea loc în interior, în săli de concert, unde accesul va fi permis doar la jumătate din capacítate. Organizatorii au anunțat că măștile medicale de tip FFP2 vor fi obligatoriii pentru public în orice moment, chiar și în timpul spectacolului. În afară de un bilet personalizat, vizitatorii trebuie să prezinte un certificat de test COVID-19 valid sau negativ sau dovada vaccinării.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste măsuri de protecție COVID-19 nu poate diminua bucuria organizatorilor: „În sfârșit, jucăm din nou în fața publicului!” a declarat directorul festivalului, Cecilia Bartoli. „Putem să fim pe scenă și să cântăm din nou, este un moment istoric. Sunt atât de fericită și abia aștept să parcurgem împreună un periplu muzical în cadrul spectacolului  ROMA AETERNA”.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *