Vacanța de vară bate la ușă, însă alegerea poate fi dificilă din cauza că mulți turiști nu știu ce îi așteaptă la destinație. Există încă restricții de care trebuie să țineți cont atunci când călătoriți.

Incertitudinea este în continuare marea problemă în planificarea unei vacanțe din cauza că de la rezervarea biletelor până la ajungerea la destinație lucrurile se pot schimba în funcție de evoluția epidemiei. Iar autoritățile din Spania sunt recunoscute pentru modificările impuse de la o zi la alta și mai mult decât atât restricțiile variază în funcție de comunitatea autonomă în care mergeți.

Partea bună este că au fost ridicate restricțiile de călătorie între regiuni, mai ales pentru că era foarte dificil să ții sub control traficul pe autostradă. Există însă o excepție: Galicia!

Astfel, cei care merg în nordul Spaniei, în Galicia, și s-au aflat în ultimele 14 zile într-o zonă cu risc epidemiologic ridicat  (inclusiv Aragon, Andalucia, Madrid, Pais Vasco, La Rioja) vor trebui să completeze un formular la intrarea in regiune.

Turiștii care vor să călătorească pe Insulele Baleare și Canare, inclusiv cei din Spania trebuie să aibă un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte, sau un test rapid negativ efectuat cu maxim 48 de ore înainte. Fac excepție minorii sub 6 ani și persoanele complet vaccinate cu cel puțin 14 zile înainte.

Aceleași măsuri sunt valabile și pentru turiștii din alte state europene care sosesc în Spania. Cei vaccinați sau cei care au trecut prin boală pot intra doar în baza certificatului verde, în timp ce restul pot prezenta un test PCR sau un test rapid negativ. Fac excepție însă turiștii care vin din zone verzi, fără risc epidemiologic. Aceștia pot intra liber, fără restricții sanitare.

La destinație trebuie să aveți în vedere că masca este obligatorie atât în interior cât și la exterior, singura excepție este la plajă sau când faceți baie în mare sau în piscina.

În majoritatea regiunilor există în continuare orar limitat în restaurante, ultimul client fiind servit la ora 11 noaptea, iar pentru cluburi orarul se încheie la 2 sau la 3 dimineața. Trebuie să știți însă că NU există ring de dans și nu veți putea dansa, iar accesul este limitat la 50 la sută atât în restaurante cât și în cluburi.

Foarte important, înainte de a vă rezerva vacanța înteresați-vă de restricțiile de pe plajă. În Benidorm, de exemplu, accesul la plajă se face și vara aceasta cu programare on-line. Trebuie să vă alegeți o parcelă pe plajă, în funcție de numărul de persoane iar programul este limitat.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *