Primul ministru italian Mario Draghi a declarat la finalul summitului de la Bruxelles că Sputnik V nu va primi niciodată aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, iar vaccinul chinezesc nu este eficient.

„Vaccinul chinezesc s-a demonstrat deja că nu este eficient. Puteți vedea acest lucru din experiența pe care a avut-o Chile în lupta cu  epidemia”.

Mario Draghi

Un studiu publicat în luna aprilie a arătat că vaccinul chinezesc oferă protecție în proporție de 67% după administrarea celei de-a doua doze.

În ceea ce privește Sputnik V, Draghi spus că: “Vaccinul rusesc Sputnik nu a reușit niciodată să obțină aprobarea de la EMA și poate că nu se va întâmpla niciodată”. Jurnaliștii italieni au relatat că Agenția trebuia să se pronunțe pe 10 iunie, dar a amânat din nou aprobarea.

Anunțul vine într-un moment cât se poate de prost pentru persoanele  care s-au vaccinat deja cu cele două seruri produse de Rusia și China. Grecia, de exemplu, a anunțat că nu mai recunoaște certificatele de vaccinare emise de autoritățile ruse și că începând cu data de 30 iunie nu va mai permite accesul turiștilor vaccinați cu Sputnik V pe teritoriul său decât dacă prezintă un test covid.

Iată declarația premierului, în cadrul conferinței de presă. Referirea la cele două vaccinuri este după minutul 3.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *