Agenția este acuzată că percepe până la 40 la sută comision din valoarea rezervărilor. Asociația Hotelierilor din Madrid a reclamat toate practicile abuzive la Consiliul Concurenței.

Principa nemulțumire a hotelierilor este tariful exorbitant pe care îl solicită agenția online, care în unele cazuri ajunge și până la 40 la sută din tariful cazării. Mai mult decât atât Booking este acuzată că nu ține cont de oferta hotelieră și impune propriile criterii și obligații pentru turiști și percepe costuri pentru anularea rezervărilor fără a ține cont că unitatea hotelieră este cea care prestează serviciul.

De altfel, în noile contracte oferite de Booking hotelierilor le este interzis să ofere camere la un preț mai mic decât cel oferit prin platforma de rezervări Booking.com.

Reprezentanții patronatului hotelierilor a sublinitat faptul că înainte de a se adresa Consiliului Concurenței au încercat în nenumărate rânduri să discute cu reprezentanții Booking, însă fără succes.   

În ciuda nemulțumirilor, hotelierii nu pot renunța la serviciile oferite de Booking pentru că este cea mai mare și mai cunoscută platformă online de rezervări turistice.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *