O dezbatere aprinsă s-a iscat în Taiwan după ce presa a relatat pe larg despre situația unui bărbat, angajat al unei banci din orasul Taipei, care a profitat la maxim de legislația muncii din această țară pentru a beneficia de mai multe concedii platite de angajator.

Mai exact, anul trecut, in mai putin de 37 de zile barbatul a divortat de aleasa inimii numai putin de 3 ori si s-a recasatorit cu aceasta de 4 ori. Astfel a solicitat de fiecare data cate 8 zile libere platite de firma angajatoare.

Cu toate că banca la care lucrează barbatul i-a respins in cele din urma ultimele doua concedii solicitate acesta a contestat decizia angajatorului la Inspectoratul Teritorial de Munca din orasul Taipei.

Plângerea a dus la o anchetă, care a concluzionat că banca a încălcat legislația muncii. Din acest motiv, în octombrie anul trecut, instituția financiară a primit o amendă de 20 de mii de yuani echivalentul a 2500 de euro.

Reprezentantii bancii au contestat la randul lor decizia Inspectoratul Teritorial de Munca din orasul Taipei. Potrivit instituției financiare, angajatul a abuzat de lege cand a solicit concediile platite iar scopul sau a fost de a obtine bani si un de a-si intemeia o familie.

Cu toate acestea, apelul a fost respins luna aceasta, la un an dupa cele patru casatorii si trei divorturi.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *