Guvernul britanic a actualizat lista verde, însă Merkel se opune liberului acces al britanicilor în Uniunea Europeană și cere carantinarea lor. Macron și premierul Portugaliei o susțin.

Al treilea val pandemic este deja la granița Marii Britanii. 400 de persoane complet vaccinate sunt diagnosticate cu noua formă Delta a virusului Covid 19. Avertismentul a fost lansat de Sir David King fost consilier științific al guvernului Regatului Unit la postul de televiziune Sky News.

„Știm că oricine vaccinat de două ori este relativ sigur împotriva virusului. Dar vaccinul nu este un glonț de argint”. Dacă ne uităm la cifrele anunțate zilnic sunt „dovezi ale apariției unui alt val”.

Sir David King

Lista verde, reactualizată

Guvernul Johnson a anunțat că Malta, Insulele Baleare precum și arhipelagul portughez Madeira au intrat pe lista verde unde cetățenii britanici pot călători fără a fi nevoiți să facă carantină la întoarcerea în țară. Pentru celelalte destinații populare de pe continent o decizie va fi luată ulterior.

Anunțul vine după ce, premierul Boris Jonhson a anunțat că peste 60 la sută din populație a primit deja cele două doze de vaccin împotriva Covid 19. În ultimele săptămâni guvernul britanic a fost suspus unor presiuni imense de a redeschide granițele pentru britanicii vaccinați complet, iar Ryanair a dat în judecată executivul de la Londra.

Merkel se opune liberului acces al britanicilor în Uniunea Europeană și cere carantinarea lor. Macron și premierul Portugaliei o susțin.

Într-un discurs susținut în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, Cancelarul german Angela Merkel a declarat că și-ar dori ca toate statele europene să impună, la fel ca Germania, carantina pentru cetățenii care vin din UK.

“În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină dar acest lucru nu este valabil în fiecare țară din Europa și asta este ceea ce aș vrea să văd”.

Angela Merkel

La rândul său președintele francez Emmanuel Macron a susținut la Bruxelles poziția Cancelarului german Angela Merkel și a anunțat că toată Uniunea Europeană trebuie să fie „vigilentă și coordonată” împotriva noii mutații a virusului Covid 19, responsabilă de majoritatea cazurilor de îmbolnăvire din Marea Britanie. Anunțul lui Macron a fost reiterat și de premierul Portugaliei, țară care tocmai ce a intrat din nou pe lista verde a Marii Britanii prin arhipelagul Madeira.

În prezent, persoanele care călătoresc din Marea Britanie spre cele mai populare destinații de vacanță din Uniunea Europeană precum Grecia, Spania, și Portugalia nu sunt oblígate să intre în carantină. În schimb cei care merg în Italia trebuie să se autoizoleze timp de cinci zile și apoi sunt obligați să își facă un test PCR.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *