Deși nu și-au revenit încă după pierderile suferite în pandemie, Consiliul municipal din Barcelona a decis că hotelierii sunt buni de plata.

Administratorii unităților de cazare se plâng că, începând cu 1 iunie, taxa suplimentară pentru impozitul turistic, care a fost aprobată în anul 2012, a intrat în vigoare, în ciuda faptului că a existat un acord cu autoritățile de a fi amânată până la recuperarea totală a activităților turistice. Până în toamna anului 2019, tariful a variat între 0,65 și 2,25 euro pe noapte, per turist, în funcție de categoria hotelurilor. Din septembrie 2019, consiliul municipal a aprobat o suprataxă de 4 euro pentru a compensa costul și impactul pe care, potrivit guvernului regional, le reprezintă activitățile turistice asupra orașului în ansamblu.

„Au avut numai cuvinte de laudă pentru noi când renunțat la hoteluri și le-am transformat în centre sanitare pentru bolnavii de Covid 19, în cea mai neagră perioadă a pandemiei, dar nimic mai mult. Hotelurile care au fost închise plătesc în continuare taxe, cum ar fi pentru gunoi, pentru zona de ocupare de pe stradă. În alte orașe, precum New York, taxele de ocupare au fost suspendate. Aici nu s-a luat în considerare nici măcar faptul că acum peste 60% din hotelurile închise”, a declarat jurnaliștilor spanioli, Manel Casals, directorul celei mai importante asociații hoteliere din Catalonia.

Cu toate acestea hotelierii au cerut autorităților ca banii obținuți din colectarea acestei taxe să fie folosiți exclusiv pentru promovarea orașului. Însă pentru autorități acești bani sunt o sursă principală de venituri prin care finanțează parțial toate evenimentele culturale care au loc în oraș pe parcursul fiecărui an. Din 2012 până în vara anului 2020 au fost colectate nu mai puțin de 30 de milioane de euro.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *