Interzicerea călătoriilor internaționale și semaforizarea turismului vor pune economia britanică pe roșu, avertizează World Travel & Tourism Council (WTTC).

Specialiștii estimează pierderi pentru luna iulie de 639 de Lire sterline pe zi. Într-o scrisoarea trimisă Primului Ministrului Boris Johnson, Virginia Messina , vice-președinte al WTTC, avertizează:

„În cazul în care călătoriile internaționale nu vor fi reluate de îndată și vor fi amânate până în luna august, Marea Britanei va pierde 19,8 miliarde de lire sterline și 218.000 de locuri de muncă.”

Virginia Messina, vice-președinte WTTC

Pentru a se evita o catastrofă economică, Virginia Messina propune 4 măsuri urgente:

  • Permiterea cetățenilor vaccinați să călătotrească fără restricții
  • Eliminarea testului PCR pentru cei care vin din țările verzi sau înlocuirea cu un test rapid.
  • Obligativitatea unui singur test PCR, un două ca acum, pentru cei care se întorc din țări cu risc crescut.
  • Redeschiderea călătoriilor internaționale din 24 iunie, nu din 19 iulie.

Din cauza restricțiilor, miercuri pe 23 iunie, mii angajații din transporturi aeriene și turism vor ieși în stradă la Londra pentru a cere ridicarea restricțiilor de călătorie.

Premierul Boris Johnson a anunțat că analizează posibilitatea ca persoanele care s-au vaccinat complet împotriva Covid-19 să nu mai fie obligate să se izoleze timp de 10 zile, însă ministrul Sănătății este rezervat:

„Nu suntem gata să putem face încă acest pas, dar o vom introduce, sub rezerva sfaturilor specialiștilor de îndată ce acest lucru va fi rezonabil”, a declarat pentru BBC.

Matt Hancock, ministrul Sănătății UK

Marea Britanie este fruntașă la vaccinarea cetățenilor, însă restricțiile s-au impus din cauza răspândirii tulpinei Delta a virusului Covid, mult mai agresivă și periculoasă chiar și pentru cei vaccinați.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *