Procurorii italieni l-au găsit vinovat pe fostul Boss al Formula 1 în vârstă de 71 de ani de Focarul izbucnit în vara anului 2020. Sezonul turistic în Sardinia a fost oprit brusc, iar focarul a fost legat de grupuri de infecții din toată Italia, inclusiv în Lazio, Campania și Toscana.

Flavio Briatore a devenit celebru în Formula 1 după ce a fost manger la Benetton și Renault, echipe cu care Michael Schumacher și Fernando Alonso au devenit campioni mondiali.

Ancheta a fost declanșată în Sardinia, vara trecută, după ce presa a relatat că la clubul deținut de Briatore dar și în alte locații de fițe din zonă a crescut brusc numărul persoanelor infectate cu Covid 19.

Porto Cervo Club Sardinia

58 de angajați ai clubului au fost testați pozitiv, jucători de fotbal, vedete și alte persoane care frecventau clubul. Personalul a declarat anchetatorilor ca lucrau chiar dacă erau bolnavi, nu se respectau condițiile sanitare, iar cazurile pozitive nu erau raportate.

Însuși Briatore a fost internat la un spital din Milano la sfârșitul lunii august după ce a fost infectat cu Covid 19, la fel ca și prietenul său Silvio Berlusconi, fostul prim-ministru italian. Berlusconi a fost confirmat că are coronavirus la începutul lunii septembrie, la scurt timp după ce s-a întors de la vila sa din Costa Smeralda. El fusese fotografiat împreună cu Briatore în afara casei de vacanță din Sardinia, ambii nepurtând măști de protecție.

Phi Beach Club Sardnia

Potrivit presei din peninsula, procurorii italieni se vor întâlni cu conducerea clubului de noapte și cu avocații acestora pentru a le prezenta acuzațiile. Alte două cluburi de noapte, Phi Beach și Country Club, au fost de asemenea acuzate de magistrații italieni de neglijență privind răspândirea virusului Covid 19.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *