Decizia guvernului britanic de a introduce din 7 iunie pe lista roșie Portugalia a dus la o situație greu de gestionat. Pentru a reveni în Regatul Unit ar fi nevoie de peste 400 de aeronave de mare capacitate.

Până pe 8 iunie ora locală 04.00 peste 100.000 de turiști britanici care se află în concediu în Portugalia trebuie să revină de urgență în Regat altfel riscă carantinarea obligatorie timp de 10 zile și efectuarea a 2 teste PCR care costă în total 240 de lire.

Pentru a face față cererii uriașe de bilete de avion, companii precum  easyJet și British Airways au anunțat deja că au suplimentat cursele aeriene și au înlocuit avioanele cu unele cu capacitate mare de transport.

De asemenea prețurile biletelor de avion au explodat. British Airways cere acum pentru un loc pentru zborurile de la Faro la Londra Heathrow în zilele de 6 și 7 iunie 348 de lire sterline, comparativ cu 137 de lire sterline cât erau în mod obișnuit.

La rândul său compania Ryanair a anunțat că un loc pe un zbor din capitala Lisabona către Manchester costă acum 339 lire sterline, în timp ce pentru aceeași călătorie, dar efectuată miercuri 9 iunie  prețul este de doar 75 de lire sterline.

Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a declarat  pentru BBC că decizia de a muta Portugalia pe lista chihlimbarului „nu se bazează pe niciun argument științific sau analiză de ordin medical” și a acuzat guvernul condus de Boris Johnson că a deciziile sunt luate fără nicio logică.

„Ceea ce nu înțelegem este de ce Marea Britanie, care a avut atât de mult succes în ceea ce privește vaccinurile, se așteaptă ca cetățenii săi vaccinați care călătoresc în Portugalia să revină direct în carantină”, a declarat el.

Potrivit datelor din industria de turism britanică, din 17 mai când Portugalia, singura țară membră a Uniunii Europene, a intrat pe lista verde elaborată de guvernul de la Londra ca destinații sigure pentru turiștii britanici, nu mai puțin de 221.000 persoane au ajuns în Portugalia iar 112.117 turiști se află la această oră în Portugalia.

Conrad Poulson, director executiv la firma de cercetare a mobilității Huq Industries, a declarat jurnaliștilor britanici că „presupunând că Boeing 737 poate transporta în jur de 230 de persoane, rezultă că în următoarele câteva zile va fi nevoie de aproximativ 487 de zboruri pentru a aduce acasă fiecare dintre cele 112.177 de persoane rămase.”

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *