Mii de turiști și-au anulat rezervările din Mexic și Puerto Rico din cauza mirosului și a faptului că nu mai pot intra în apă din cauza algelor.

Situația a devenit dramatică din cauza furtunilor puternice din ultimele două săptămâni. Autoritățile mexicane se așteaptă ca în următoarele zile să fie depășite nivelurile record de alge depozitate pe nisip din anul 2018.

alge, Puerto Rico

La rândul lor autoritățile din Puerto Rico sunt în alerta după ce zona de est a micului stat insular au fost invadate de alge. Acest lucru pune deja în pericol laguna bioluminiscentă din Fajardo, una dintre cele mai importante destinații turistice a zonei.

Laguna biolumiscentă, Puerto Rico

„Algele când ajung pe plajă sau în zonele de coastă se descompun și încep să putrezească. Drept consecință în aer este eliberat un miros greu de suportat iar turiștii evită deplasările în aceste zone”, a explicat pentru agenția EFE biologul marin Priscilla Molina.

De asemenea, întreaga floră va avea de suferit iar în cazul lagunei din Fajardo fauna marină ar putea muri le-a explicat Molina jurnaliștilor.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *