În Spania cele mai multe plaje au restricții, sunt parcelate iar accesul se face pe bază de programare și multă lume stă la coadă pentru a prinde un loc. Asa că plajele sălbatice sunt opiunea sigura pentru relaxare la malul marii.

În apropiere de Valencia, în cadrul biosferei Albufera, o zonă protejată unică ce include trasee de bicicletă, zone împădurite, dune de nisip, orezării și cel mai mare lac de apă dulce la doar câteva sute de metri de coastă se află unele dintre cele mai spectaculoase plaje întinse pe o suprafață de 850 de hectare.

Noi mergem des acolo pentru liniște, nu este aglomerat nici măcar în sezon turistic iar apa este turcoaz și foarte limpede.

Fiecare întindere de nisip are specificul ei, unele sunt destinate familiilor cu copii și au chiar parcuri de joacă pe plajă, iar altele sunt pentru nudiști. Accesul se poate face cu mașina și există și locuri de parcare amenajate, inclusiv pentru rulote. Există însă și unele plaje sălbatice unde se poate ajunge doar pe jos sau cu bicicleta.

Toate plajele, deși sunt într-o arie naturală conservată, au dușuri, apă curentă și unele dintre cele mai bune restaurante în care puteți savura o paella valenciană autentică.

Dacă treceți prin zonă vă recomandăm să vă rezervați un loc la masă la casa Carmina sau Arroceria Duna.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *