Peste 2,8 milioane de locuitori ai orașului precum și mii de turiști care se află în capitala Portugaliei vor intra în carantină perimetrală.

Începând de vineri, de la ora 15.00 până luni la ora 6.00 oamenii nu vor mai avea voie să părăsească orașul. Decizia extremă vine după ce în ultimele zile s-a înregistrat o explozie a numărului de cazuri de Covid 19. Măsura va fi aplicată deocamdată doar în weekenduri pentru a interzice călătoriile neesențiale.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mariana Vieira da Silva, a declarat într-o conferință de presă că „suntem conștienți că interdicția de călătorie nu este ușoară și că nu este ceea ce doresc oamenii, dar considerăm că este necesar să protejăm restul țării”.

Portugalia a înregistrat miercuri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic din luna februarie încoace, dintre care aproape 1000 au fost în regiunea Lisabonei.

Sute de polițiști vor fi mobilizați o dată cu reînființarea filtrelor pe drumurile de acces din zona metropolitană a capitalei Portugaliei. Pe lângă interzicerea deplasărilor neesenţiale vor fi reinstituite şi alte restricţii, printre care diminuarea programului centrelor comerciale şi revenirea la telemunca obligatorie.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *