Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a publicat ISO / PAS 5643, un standard mult așteptat și care va deveni referința cu cele mai bune practici pentru a reduce riscurile de contaminare cu coronavirus în sectorul turistic.

copyright: dordevacanta.ro

Standardul ISO / PAS 5643 Specificații, Cerințe și Recomandări pentru reducerea infectării cu Covid-19 în industria turismului este structurat în trei mari capitole: primul dintre acestea se concentrează pe cerințele comune care trebuiesc îndeplinite de toate entitățile care activează în sectorul turistic și face trimitere la măsuri generale, planuri de urgență, modul în care sunt prelucrate informațiile  training-ul personalului care lucrează în turism, serviciile de curățare și dezinfectare, măsuri de ventilație etc.  

Al doilea capitol include directive și măsuri specifice pentru fiecare dintre subsectoare aferente activității de turism și anume de la organizarea plajelor la restaurante, discoteci și cluburi de noapte, hoteluri, pensiuni sau organizarea de excursii turistice. 

Nu în ultimul rând, cel de al treilea capitol este dedicat serviciilor auxiliare sau complementare, ale căror dispoziții trebuie să fie îndeplinite numai de acele organizații turistice care oferă servicii precum băi publice, piscine, zone de agrement pentru copii, magazine etc.

Documentul a fost elaborat pe baza protocolului împotriva Covid 19 strabillit de autoritățile spaniole. De altfel modelul spaniol de bune practici împotriva Covid 19 a fost însușit și de Comisia Europeană fiind considerat a fi cel mai complex model utilizat în industria turismului în lupta împotriva răspândirii Covid 19.

Obținerea în viitor a acestui certificat de către orice entitate care oferă servicii turistice va fi considerat un avantaj deoarece reprezintă o garanție de respectare a normelor europene și mondiale împotriva răspândirii Covid 19.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *