Toate companiile aeriene acceptă bagaje de mână, însă dimensiunile diferă. În funcție de biletul ales poți să ajungi să plătești până la 70 de euro suplimentar pentru un simplu bagaj de mână.

A venit vara și după o lungă perioadă de așteptare te pregătești de un concediu bine meritat. Dacă ți-ai cumpărat bilete de avion, ai mare grijă. Un simplu bagaj de mână îți poate strica concediul, înainte de a te urca în avion.

Companiile aeriene au lansat o campanie acerbă de oferte pentru perioada următoare. Astfel, poți găsi bilete de avion la prețuri începând cu 29 de euro cu toate taxele incluse. Însă pentru a călători ai nevoie și de un bagaj, cel puțin de mână. Iar aici … apar diferențele.

În primul rând trebuie să corespundă întocmai standardelor cerute de companie, altfel vei plăti aproape un bilet întreg.

Există 5 companii low cost care te condiționează să cumperi un bilet cu preț superior celei mai mici oferte, pentru a putea urca la bord cu o geantă de voiaj.

Astfel la Easyjet numai clienții care au rezervat un bilet cu un scaun Up sau Extra pentru spațiu pentru picioare, un supliment care costă de la 10,49 la 52,49 euro, au voie cu bagaj de mână. De asemenea, turiștii care au carduri Easyjet Plus sau cei care au optat pentru un tarif flexi pot beneficia de această opțiune.

În cazul Wizz Air trebuie să plătești un supliment pentru a-ți aduce bagajul în cabină care variază în funcție de zbor, oră și perioadă între 4 și 40 de euro. Singurul bagaj gratuit acceptat la bord este o geantă de mână cu dimensiuni maxime de 30x40x20 cm.

La compania Norwegian puteți transporta gratuit o valiză cu dimensiunile de până la 55x40x23 doar în cazul biletelor standard.  Dacă optați pentru prețul cel mai mic trebuie să plătiți în plus între  5 și 10 euro pentru bagajul de mână. 

Ryanair acceptă un bagaj de 55x40x20 pentru un bilet obișnuit sau flexi plus. În schimb, dacă achitați între 6 și 22 euro aveți opțiunea „prioritate și 2 bagaje de mână”. 

Vueling, la rândul său, include o valiză de 55x40x20 în cabină în pentru biletul optim, familial și timeflex. Dacă alegeți prețul cel mai mic trebuie însă să plătiți încă 25 de euro pentru bagajul de mână. Nu în ultimul rând interesați-vă din timp de dimensiunea bagajului acceptat de companie. Ryanair percepe 69,99 euro pentru bagajul de mână care este respins la poarta de îmbarcare din cauza  depășirea măsurilor. Easyjet îți va lua suplimentar între 29 și 58 de euro la aeroport în funcție de mărimea valizei, iar Transavia  taxează 45 de euro pentru bagajele care trebuie înregistrate în ultimul moment la aeroport.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *