Airlander 10 este un dirijabil cu 90 de locuri care promite să emită cu 90% mai puțin CO2 decât avioanele și să revoluționeze călătoriile între orașe.

Călătoriți din inima Barcelonei până în Palma de Mallorca în 4 ore și 32 de minute! Aceasta este promisiunea făcută de Hybrid Air Vehicles (HAV), o companie britanică care s-a străduit să salveze dirijabilele și să le facă unul dintre mijloacele de transport aerian de călători sau turiști, cu cele mai puține emisii de CO2 până în 2025.

Potrivit HAV, noul său Airlander 10 va fi un dirijabil lung de 92 de metri, cu o capacitate de 90 de pasageri și va putea transporta o încărcătură de până la 10 tone.

În plus, va avea patru motoare hibride care i-ar oferi o autonomie de 7.400 de kilometri. Reprezentanții companiei au dezvăluit și planurile pentru o versiune 100% electrică pentru a atinge zero emisii de carbon până în 2030. 

Compania vede acest tip de transport ca o opțiune eficientă și durabilă pentru a călători între orașe care nu se află la distanțe mari. Pe lângă Barcelona-Palma de Mallorca, compania a dat exemplu de posible rute între Seattle și Vancouver, Liverpool și Belfast sau Oslo și Stockholm. 

De asemenea se așteaptă ca noul zeppelin să revoluționeze și piața turismului, putând deveni foarte ușor un mijloc rapid și comod pentru croaziere.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *