Doar turiștii străini pot mânca pe săturate, în tip ce cubanezii au voie să comande doar o porție de mâncare.
foto: Hosteltur, Malecón de La Habana

Criza economică generată de epidemia de Covid 19 a dus la o penurie de alimente, iar inflația a lovit greu moneda națională. Turiștii străini sunt tot mai puțini iar în aceste condiții Guvernul a decis să le permită cubanezilor accesul la hotelurile din stațiuni.

Însă pachetele turistice pot fi rezervate numai în pesos la birourile de stat din țară și nu există nicio posibilitate de a fi cumpărate din străinătate dacă un membru al familiei sau un prieten dorește să ofere o vacanță unui rezident din insulă.

Pe lângă acces gratuit la piscină și plaja hotelului, principala atracție a unui sejur în hotelurile de stat continuă să fie pentru cubanezul de rând accesul la un meniu mai variat ca acasă, din cauza lipsei de alimente. 

Turiștii naționali vor putea să comande doar un fel de mâncare principală la prânz și cină, în timp ce la micul dejun pentru brânză, rețete cu ouă, cârnați și iaurt vor trebui să se adreseze personalui care deservește restaurantul.

Mâncarea este păstrată special pentru turiștii străini, care vor beneficia în continuare de oferte all inclusive.

Condiția pentru a intra în țară este să prezinte un test PCR negativ realizat cu cel puțin 72 de ore înainte de a ajunge pe insulă.   

Informațiile despre noile restricții din Cuba au devenit publice după ce mai mulți turiști mexicani s-au întors din vacanță din acestă țară și au povestit jurnaliștilor în ce condiții și-au petrecut concediul.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *