Englezii nu vor avea voie să călătorească în Uniunea Europeană nici după 7 iunie. Spania riscă să piardă sute de milioane de euro, iar Macron le cere francezilor să își petreacă concediile în Franța.
Costa Blanca, Alicante copyright. dordevacanta.ro

O veste bombă a venit de la Londra. Pe 7 iunie va fi reactualizată lista țărilor unde turiștii britanici își pot petrece concediile. Portugalia, singura țară din Uniunea Europeană unde aceștia puteau călători iese de pe lista, iar Spania rămâne în continuare o destinație închisă pentru britanici.

Șapte alte țări printre care Egipt, Costa Rica și Sri Lanka vor fi de asemnea incluse pe lista roșie. Iar persoanele care sosesc în Marea Britanie din aceste destinații vor trebui să stea într-un hotel de carantină timp de 10 zile la un cost fix de 1.750 GBP per adult.

Anunțul a fost făcut de ministrul pentru transporturi, Grant Shapps, care declarat că decizia Guvernului Johnson este o „abordare primordială pentru siguranța cetățenilor britanici”.

  • Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au confirmat că vor adopta aceleași schimbări.

Anunțul făcut de oficialul britanic vine cum un se poate mai rău pentru Spania. Și asta după ce la mijlocul lunii mai, prezent la târgul de turism al Spaniei, premierul Pedro Sanchez a anunțat că începând cu 7 iunie țara sa își deschide porțile turiștilor britanici care vor putea veni aici fără restricții. Mai mult într-un demers politic fără precedent, pentru a sprijini relansarea turismului spaniol Ximo Puig, președintele Comunității Valenciene s-a întâlnit cu Hugh Elliot, ambasadorul Marii Britanii în Regatul Spaniei și i-a solicitat acestuia ca cel puțin Comunitatea autonomă Valenciană să fie introdusă pe lista verde de călătorie pentru turiștii britanici în contextul în incidenta cazurilor de covid este printre cele mai scăzute din Europa. Toate aceste demersuri însă nu au contat pentru executivul britanic condus de Boris Johnson.   

  • Pe de altă parte, președintele Macron le cere francezilor să își petreacă concediul acasă.

„În 2021, sărbătorile sunt în Franța. Și este chiar mai bine. Avem aceste meleaguri absolut magnifice, aceste zone rurale, aceste sate sublime” (…) avem, prin urmare, posibilitatea în Franța de a-i întâmpina pe compatrioții noștri în cele mai bune condiții”, a adăugat el.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *