Ryanair cere ridicarea „semaforului” pentru călătorii, în timp ce cel mai mare operator din turism la nivel mondial a anulat toate concediile rezervate de britanici în afara granițelor.

Vacanțele rezervate de britanici în Grecia, Spania, Cipru, Italia, Jamaica, Malta, Mexic și Maroc au fost anulate până cel puțin în luna iulie, pe fondul incertitudinii legate de posibilitatea de a călători.

Decizia TUI reprezintă o nouă lovitură pentru britanicii care sperau să poată călători în această perioadă, cât și pentru turismul internațional.

Astfel au fost anulate până pe 4 iulie inclusiv vacanțele rezervate în Aruba, Croaţia, Cipru, Grecia, Creta, Italia, Jamaica, Malta, Spania continentală, precum și cele către Formentera, Mallorca, Ibiza, Menorca sau La Palma. De asemenea, până pe 11 iulie au fost anulate și vacanțele planificate către Bulgaria, Capul Verde, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, Mexic, Maroc sau Tunisia.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat jurnaliștilor britanici că „vrem să oferim clienților noștri flexibilitate și posibilitatea de a alegere în această vară cele mai bune oferte, astfel încât acolo unde frontierele sunt deschise să putem opera către acele destinații conform rezervărilor deja făcute de clienții noștrii. Vom continua să revizuim în mod constant programul nostru de vacanțe în conformitate cu informațiile oferite de guvern la fiecare trei săptămâni, urmând ca următoarea actualizare să fie pe 24 Iunie”.

Totodată, compania aeriană irlandeză Ryanair a anunțat că va da în judecată guvernul britanic cu privire la sistemul său de “semafor” pentru călătoriile internaționale. Prin acest demers Ryanair speră să obțină o relaxare a regulilor stricte care amenință sezonul vacanțelor de vară.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *