O rețetă surprinzătoare și originală creată de chef Thomas Donso, cuprinsă și în cartea de bucate ”Comida y la vida”.
foto: cadiz.cosasdecome.es

Ingrediente pentru 4 persoane

2 pere

1 mână de migdale

2 linguri de ulei de măsline extra virgin

1 ligură de oțet balsamic

2 ardei grași roșii mari

1 ardei gras galben

1 mână de busuioc proaspăt tocat

Cum se prepară:

Luați perele, le spălați le scoteți coaja după care le tăiați în 8 -10 bucăți. Așezați bucățile de pere într-un vas de copt peste care presurați migdalele și stropiți cu ulei de măsline și oțet balsamic. Vasul îl introduceți la cuptor pentru 25 de minute la o temperatura de 200 de grade. După ce perele          s-au rumenit scoateți vasul din cuptor și le lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Ardeii se spală bine și se înjumătățesc. Scoateți semințele și după aceea jumătățile se taie în felii groase.  Luați un alt vas de copt, așezați feliile în el presărați o cantitate generoasă de ulei de măsline le condimentați după gust și le băgați la cuptor pentru 20 – 25 de minute la o temperatura de 225 de grade.

După ce s-au rumenit scoați-i din cuptor și îi lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Apoi, luați un bol unde amestecați perele cu ardeii și migdalele. Presărați deasupra busuiocul proaspăt tocat și adăugați câteva felii de cârnați crud uscați. Nu uitați de o pâine bună așezată lângă platou.

Poftă bună!

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *