Spaniolii au spus adio măștii de protecție, cel puțin în aer liber. Există însă câteva situații în care aceasta este în continuare obligatorie.

Autoritățile sanitare atrag atenția asupra renunțării treptate la mască și la faptul că atât turiștii cât și cetățenii trebuie să fie precauți fiindcă virusul există în continuare.

În Buletinul Oficial au fost publicate situațiile în care populația poate sta fără mască în aer liber. În primul rând, este obligatoriu ca fiecare persoană să aibă asupra sa o mască de protecție când iese din casă pentru a-și putea acoperi gura și nasul atunci când:

  • nu se poate păstra distanța de siguranță de 1,5 metri între persoane, în aer liber, cu excepția celor care locuiesc în aceeași casă;
  • în stațiile de transport în comun;
  • în autovehiculele în care călătoresc mai mult de 9 persoane sau mașini personale în care se află persoane care nu locuiesc împreună;
  • în momentul în care trebuie să intrați într-un supermarket, mall sau orice alt spațiu închis;

Pe de altă parte există și situații în care masca nu va mai fi obligatorie, la interior:

  • în cazul persoanelor care lucrează în domeniile esențiale, dacă la locul de muncă în care își desfășoară activitatea au fost vaccinați peste 80% dintre angajați;
  • bătrânii din rezidențe vor putea sta de asemenea fără mască în interior dacă au fost vaccinați în proporție de 80 la sută. Angajații și vizitatorii vor trebui însă să poarte în continuare masca de protecție.

Persoanele vulnerabile sau cele care încă nu au fost imunizate trebuie să fie precaute cu privire la renunțarea la mască, susțin autoritățile.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *