30 de milioane de turiști au vizitat Spania până în luna iulie și au cheltuit în jur de 20 de miliarde de euro.

Turismul în Spania a depășit în foarte multe regiuni cifrele de dinainte de pandemie, în ciuda faptului că vacanțele sunt în medie cu 25 la suta mai scumpe, din cauza creșterii prețurilor la alimente, transport, energie, iar inflația a depășit 10%.

Cele mai solicitate destinații

Pe Costa del sol, în Sudul Spaniei, Andalucia, Malaga și în insule gradul de ocupare în luna august este de 95 la suta, iar în Comunitatea Valenciană 96%.

În restul Spaniei rezervările sunt la 90% din capacitate, ceea ce înseamnă ca spaniolii au reușit să recupereze 9 din 10 turiști străini, față de datele din 2019.

Cei mai mulți turiști străini sunt britanici și nemți, ale căror rezervări au crescut cu 5%, respectiv 22% față de 2019.

Însă cea mai mare creștere s-a înregistrat în rândul turiștilor din Țările Nordice: +79% în cazul Suediei; +46% din Danemarca și +33% din Norvegia.

Au crescut însă cu 3% și rezervările spaniolilor care au ales să își petreacă vacanțele în propria țară.

Preferințele lor sunt Fuerteventura, cu o creștere semnificativă a rezervărilor cu 39% peste cele din 2019, urmată de Ibiza (+33%); Lanzarote (+31%); Santa Cruz de la Palma (+22%) și Málaga (+16%).

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *