Gigantul turismului a vândut deja 21 de hoteluri. Unele dintre ele erau abia achiziționate și în curs de dezvoltare.

Principalul cumpărător a fost chiar partenerul spaniol RIU Hotels & Resorts care a plătit 670 milioane de euro pentru 21 de hoteluri. Și nu sunt singurele active pe care TUI le vinde pentru a-și asigura lichidități.

Castelfalfi, Toscana

Tour operatorul a anunțat recent vânzarea complexului său Castelfalfi din Toscana (Italia). Cu o suprafață de 1.100 de hectare acesta dispune de vile de lux, restaurante, magazine, o piscină, un teren de golf și un hotel: „Il Castelfalfi – TUI Blue Selection”, primul hotel de cinci stele deschis în Italia în 2017.

Cumpărătorul este compania imobiliară a miliardarului indian-indonezian Sri Prakash Lohia, care va prelua  întregul complex. Ambele companii au fost de acord să nu dezvăluie prețul tranzacției.

Peter Krueger, director de Strategie, Fuziuni și Achiziții TUI Group

În spatele acestor decizii se află criza prin care trece TUI Grup generată de efectele pandemiei de Covid-19. Pe de altă parte, trebuie menționat că TUI a beneficiat până acum de trei pachete de ajutor financiar de la Guvernul Germaniei, cu o valoare totală de aproximativ 4.8 de miliarde de euro. De asemenea, a întreprins recent o majorare de capital de aproximativ 500 milioane euro.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *