După o investiție de 58 de milioane de euro și 5 ani de renovări, Muzeul Carnavalet poate fi din nou vizitat, începând cu 9 iunie.
Musée Carnavalet după restaurare

O excursie la Paris nu trebuie să excludă muzeul Luvru. Însă acesta nu reprezintă singura atracție a capitalei Franței. Dacă vrei să cunoști istoria completă și complexă a Parisului ai face bine să viziteze Muzeul Carnavalet.

Inaugurat în anul 1880, Musée Carnavalet este unul dintre cele mai vechi din Paris și o bijuterie a arhitecturală, deseori trecută cu vederea de către turiști. Amplasat în interiorul a două conace vecine, muzeul îi conduce pe  vizitatorii prin timp folosindu-se de un amestec eclectic de artefacte, picturi, sculpturi sau unele dintre lucrurile personale ale fostei regine a Franței Marie Antoinette. Din perioada mezolitică (9600-6000 î.Hr.) până în secolul 21, în cele 100 de camere ale Muzeului Carnavalet istoria Parisului este prezentată în ordine cronologică.

Nu veți plăti nici un euro pentru a vizita colecția permanentă a Muzeului Carnavalet. Însă intrarea va fi taxată pentru expozițiile temporare găzduite de muzeu. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul Musée Carnavalet.

dordevacanta.ro

View all posts

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *